NA DŹWIĘK SŁÓW „MOMO”, „THENTUK”
ALBO „EMA DATSI” CZUJESZ JAK CIEKNIE CI ŚLINKA?
A MOŻE ZUPEŁNIE NIE MASZ POJĘCIA, CO TO ZNACZY?

PODRÓŻUJESZ? LUBISZ POZNAWAĆ NOWE SMAKI?

Przygotowałam dla Ciebie tybetańsko-bhutańską książkę kucharską. najdziesz w niej 31 pysznych, prostych przepisów, na dania VEGE i z mięsem, które z łatwością przygotujesz w domu.

Pobierz FRAGMENT, z którego dowiesz się, jakie przepisy zawiera e-book, co jada się w Tybecie, jak przyrządzić najpopularniejszy w Tybecie napój i czym „po bhutańsku” podjąć gości. Przygotowałam także kupon rabatowy dla Ciebiena zakup e-booka.

CZY NIEBYŁO BY FANTASTYCZNIE MÓC WYRUSZYĆ W KULINARNĄ PODRÓŻ DO TYBETU I BHUTANU BEZ WYCHODZENIA Z DOMU?

CO ZNAJDZIESZ W E-BOOKU?

  • 31 prostych i smacznych przepisów (pierogi, zupy, sałatki, itp) głównie na dania wegetariańskie ale jest też kilka z mięsem, które zebrałam podczas moich podróży do Tybetu i Bhutanu
  • Informacje o tradycyjnej kuchni Tybetu i Bhutanu
  • Informacje czym zastąpić składniki niedostępne w Polsce
  • Opowieści związane z kulinariami z Tybetu i Bhutanu

CO ZYSKUJESZ GOTUJĄC Z E-BOOKIEM?

Zachwycisz rodzinę i przyjaciół egzotycznymi daniami, a dodatkowo…

Jeśli podróżowałaś/podróżowałeś po Tybecie i Bhutanie:

  • Przypomnisz sobie znajome smaki, powrócisz do magicznych wspomnień z podróży
  • Po powrocie z podróży z łatwością przygotujesz spotkanie powyjazdowe – racząc znajomych daniami z odwiedzanych krajów.

Jeśli nie byłaś/nie byłeś nigdy w Himalajach:

  • Poznasz nowe smaki, spróbujesz pierożków momo, ema datsi i innych słynnych potraw z Tybetu i Bhutanu
  • Odbędziesz kulinarną podróż do odległych krain, nie wychodząc z domu
  • Poznasz nową kulturę, a może nawet… zainspirujesz się do wyruszenia w podróż do Tybetu i Bhutanu.

O AUTORCE

Nazywam się IWONA BARTOSZCZE i od ponad 14 lat podróżuję do Tybetu oraz Bhutanu, sama i z turystami (jestem pilotką wycieczek oraz przewodniczką po tych krajach a w Wyprawach do Azji pomagam spełniac marzenia o podróżacj).

Kultura Tybetu i Bhutanu jest moją pasją — zgłębiam ją już prawie 20 lat. Interesują mnie różne jej aspekty, także te związane z życiem codziennym. Uwielbiam jeść, chociaż jak twierdzą osoby, które mnie znają, w ogóle tego po mnie nie widać. Kiedyś myślałam nawet o połączeniu pasji do Tybetu oraz jedzenia – rozważałam otwarcie we Wrocławiu restauracji tybetańskiej.

Moje artykuły przeczytasz w National Geographic Traveler. Mam także na swoim koncie dwa e-booki o Tybecie i Bhutanie oraz książkę 108 — prezent na 80 urodziny Dalajlamy XIV.

Copyright Wyprawy do Azji Iwona Bartoszcze. Zapoznaj się z moją polityką prywatności – Polityka Prywatności